Ga naar hoofdinhoud

Vitalogi for Dogs

Het was het voorjaar van 1991. Ik was in blijde verwachting van mijn eerste kindje en wij hadden juist een groot domein gekocht. Daar hoorde natuurlijk een waakhond bij. Ik had toen een heel lieve Ierse setter/cockers spaniel genaamd Scapa. Ik ging ons eerste waakhondje halen van 8 weken: een rotweiler. Ik had toen nog mijn sportwagentje met 2 zitplaatsen. Ik zet dat schattige rottweilertje naast mij. In een mum van tijd wou ze op mijn schoot komen. Een kleine duw en bevel ‘nee’ waren al voldoende om een grom en ontblote tanden te tonen.

Eerste rode vlag! Die dag ging ik ook nog even mijn auto poetsen en dit klein baasje die ik Bubba heb genoemd nam mijn spons af en kon deze niet terug krijgen zonder gebrom en bijten. Tweede rode vlag!

Ik heb heel mijn leven honden gehad maar dit beestje was duidelijk van een ander kaliber. Op naar de hondenschool dan maar. Ik moet hier even bij vertellen dat er enkele zware aanvallen waren geweest met rottweilers en kleine kinderen in die tijd. Aangekomen op de hondenschool met mijn pup werd ik direct wandelen gestuurd. Er werd mij gezegd dat deze pup geëuthanaseerd moest worden want dat dit beestje een gevaar zou zijn voor de samenleving.

Met hangende schouders ging ik huiswaarts, tot er iemand achter me liep en zei ” wij gaan dat beestje goed krijgen”. Deze persoon was Thibaut Leten. Hij heeft mij ongelooflijk veel kennis bijgebracht over hondentaal/psychologie. En hij was de hondenfluisteraar avant la lettre! Hij bracht me bij dat mijn Bubba een alfa teef was dwz een roedel leider. Als ik aan deze hond iets te zeggen wou moest ik daar boven staan. Dit heeft veel werk, discipline  en doorzettingsvermogen gevraagd. De training lukte, en ik heb 11 jaar heel veel plezier gehad van deze hond zelfs met mijn 2 kleine kinderen in huis. Dit was tevens het begin van mijn nieuwe carrière als trainer samen met Thibaut. Ik ben me beginnen verdiepen in allerlei opleidingen o.a van Martin Gaus.

Onze doelstelling was om probleemhonden terug in de maatschappij te laten functioneren maar vooral ook kinderen te onderwijzen hoe ze met honden moeten omgaan.

Na een treurig ongeval van Thibaut waar hij het leven liet ben ik er ook professioneel mee gestopt.

Tot laatst leden 13 maart 2020 waar ik mijn professionele bezigheid noodgedwongen moest stopten door Covid -19. Daar ik niet graag bij de pakken blijf zitten dacht ik eraan om mijn vroegere bezigheid terug aan te vangen ( daar deze Corona Proof is). Zo gezegd zo gedaan.

Back To Top