Skip to content

Hoe creëer je blijvende verandering?

Eerst en vooral moeten we de spreekwoordelijke druppel ervaren. Dit betekend dat de pijn die we ervaren te groot is dat verandering de enige optie gaat zijn. Bijvoorbeeld je bent op een feestje, je bent wat kilo’s te zwaar, wil al lang iets aan je gewicht en gezondheid doen, dan gebeurd er een zeer pijnlijk moment … je broek scheurt en iedereen heeft het gezien. Dit is een niveau van pijn dat je hebt bereikt wat je niet langer accepteert. Voordat een nieuwe gewoonte blijvend is moeten we deze associëren met plezier en de oude met pijn. Daarnaast zijn er nog drie zaken die belangrijk zijn:

  • Verhoog je normen: Je bent het waard om het beste te ontvangen, ga niet voor minder. Maak een lijst wat je niet meer tolereert in je leven en wat je wil nastreven op alle gebied in je leven. We moeten een gevoel van zekerheid ontwikkelen dat we de nieuwe normen kunnen en zullen waarmaken.
  • Verander je belemmerende overtuigingen: Ga op zoek van waar die overtuigingen komen. Ergens in ons leven hebben we die als waar ervaren maar gaan ons nu saboteren.
  • Verander je strategie: Zoek een rolmodel, iemand in je omgeving die jou resultaat al heeft bereikt en observeer en kopieer dit gedrag. Als je altijd doet wat je altijd hebt gedaan krijg je hetzelfde resultaat.

Volg deze punten, wat er ook gebeurd in je leven. Wees trouw en maak een afspraak aan jezelf, liefst ook delen met mensen die begaan zijn met je. Dit versterkt het proces van verandering nog meer. Herhaal deze nieuwe vaardigheid zoveel mogelijk, dit is de basis voor blijvende verandering ! Bij genoeg emotionele intensiteit ervaart ons zenuwstelsel iets als echt, zelfs als het nog niet heeft plaats gevonden.

Als maatschappij zijn we zo geconcentreerd op directe bevrediging dat onze oplossingen op korte termijn onze problemen op lange termijn worden.

Weet dat de kracht van een beslissing een nieuwe oorzaak, nieuw effect, nieuwe richting en nieuw einddoel heeft. Leer van je mislukkingen, dit is een geschenk om in de toekomst andere beslissingen te nemen. Je hebt altijd de keuze. Besef dat het je beslissingen zijn die je bestemming bepalen en niet je omstandigheden.

Heb je nog vragen hierover, aarzel niet me te contacteren. Er is altijd mogelijkheid voor een gratis consult zodat we kunnen zien wat ik voor jou kan betekenen.

Back To Top